Duurzame materialen

Zowel onze professionele klanten als particulieren besteden steeds meer aandacht aan milieukwesties waardoor de vraag naar milieuverantwoorde printproducten groeit. Ook bij Catch the Eye zijn we ons bewust van het belang van een circulaire economie. 

Een kringloopeconomie maximaliseert de herbruikbaarheid van producten & grondstoffen en minimaliseert de waardevernietiging. Dit zowel op biologisch vlak, waarin reststoffen veilig terugvloeien naar de natuur als op technisch vlak waarbij product(onderdelen) zo zijn ontworpen dat ze op kwalitatief hoog niveau opnieuw kunnen gebruikt worden. 

Wij horen je al denken “print firma’s produceren gewoon massa’s producten voor eenmalig gebruik”. Dat klopt. Dat gaan we niet ontkennen. Maar dat wil niet zeggen dat wij niet op zoek gaan naar duurzame en milieuvriendelijke alternatieven om ons steentje te kunnen bijdragen. 

Enkele tips

Wist jij dat we ook heel wat standaard items hebben die je gewoon kan huren? Denk hierbij aan: noodsignalisatie, bewegwijzering, stelling, trussing,… waardoor je dus voor tijdelijke toepassingen niet alles nieuw moet kopen? Neem contact met ons op voor meer info. 

Voor evenementen moet alles in de juiste huisstijl zijn. Dat is helemaal begrijpelijk. Maar heb je er al eens over nagedacht dat dit misschien wat subtieler kan? Je richt een gigantisch lege locatie in in het thema “Summer Breeze”. Dan heb je twee opties: 

  • Je ontwerpt naambordjes, banners, bewegwijzering,… waarop telkens het eventlogo en/of het bedrijfslogo staat. Op deze manier gebruik je de onderdelen 1x en gooi ze ze waarschijnlijk weg na afloop van het evenement. 
  • Je ontwerpt naambordjes, banners, bewegwijzering met mooie visuals en lettertypes die volledig passen in het thema. Je zet hierop geen event- of bedrijfslogo’s. Zo kan je de geprinte items bewaren en hergebruiken in een zomerse pop-up of een ander evenement én zet je een eerste stap in juiste richting naar een kringloopeconomie. 

 

Heb je al eens goed nagedacht over je materiaal keuze? Kies dan bewust je materiaal in functie van je toepassing. Neem je bijvoorbeeld steeds materiaal X uit gewoonte? Bekijk dan ook eens de duurzamere alternatieven. Wedden dat we je kunnen overtuigen? 

Tot slot

Wij zijn er ons van bewust dat we nog heel wat stappen moeten nemen richting een meer duurzame printwereld. Maar wij maken er een erezaak van om ons aanbod aan duurzame materialen steeds verder uit te breiden én in te zetten op milieuvriendelijkere productieprocessen. Daarnaast nemen we onze interne werking steeds vaker onder de loep om te bekijken hoe het op ecologisch vlak beter kan.