Brussels Airport

signalisatie wayfinding brussels airport
Jij en duizenden andere mensen maakten vast al eens gebruik van de verschillende wayfinding toepassingen op Brussels Airport. Wij nemen je even mee in ons luchthaven-verhaal.
 

Onze opdracht

De opdracht van Catch the Eye bestaat uit: adviseren, ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van alle operationele signalisatie op Brussels Airport. Sinds 2014 gaat er dagelijks een team vanuit Beringen naar de luchthaven om alle signalisatie (noodsignalisatie, wayfinding, gevel- en lichtreclames, decoratieve prints,…) up-to-date te houden en met alle bedoelen we ook echt alle signalisatie. Ons team kent de luchthaven als geen ander want ook in niet-publieke ruimtes plaatsen of vervangen zij de signalisatie.

 

Digitaal platform

Iedere herstelling, aanpassing of nieuw project start met een bestelling via het digitaal platform of een advies vanuit Catch the Eye. De luchthaven bestelt zijn persoonlijke signalisatie bij ons grafisch team. Buiten de ISO-pictogrammen, heeft de luchthaven een gepersonaliseerde set iconen. Deze set is volledig ontworpen door een van onze visual communicators. Vele items zijn ondertussen “standaard” geworden, maar er komt nog heel wat maatwerk bij kijken! Verbouwingen, herbestemmingen,… hebben allemaal een invloed op de signalisatie. Wij werken dus zeer veel op maat bij de ontwikkeling van nieuwe projecten. Bij het ontwerpen van nieuwe signalisatie kan ons grafisch team niet zomaar zonder nadenken aan de slag gaan. Voor elke toepassing moeten ze rekening houden met de vooropgestelde strikte richtlijnen bij het ontwerp.

 

Productie & installatie

Van zodra de luchthaven nieuwe ontwerpen goedkeurt, gaan ze naar productie. Onze print experten weten als geen ander welke folies & materialen bestemd zijn voor de luchthaven. Deze materialen worden vaak speciaal aangekocht op basis van de hoge kwaliteit en bijhorende certificaten die de luchthaven van ons verwacht. Dat is de reden waarom wij alles intern produceren, zowel prints als lichtkasten voor verlichte signalisatie maken wij in Beringen. Op deze manier zijn wij zeker dat wij de kwaliteit leveren die Brussels Airport voorop stelt.

On site installeert of vernieuwt ons airportteam alle signalisatie die in Beringen geproduceerd werd. Dat dit een gigantische klus is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen als je je het aantal pictogrammen op de luchthaven even kan inbeelden.