klantendienst

veelgestelde vragen

Bestellingen & betalingen

Het is aan te raden om je bestelling na ontvangst altijd te controleren.

Het kan zijn dat je onverwacht een product ontvangt dat beschadigd is tijdens het transport, waarbij onderdelen ontbreken of waar iets anders mee mis is. Als je dit opmerkt bij het ontvangen van je bestelling, contacteer ons dan zo snel mogelijk via: fuckedup@catchtheeye.be

Wij zoeken samen met jou naar een passende oplossing. Catch the Eye is niet aansprakelijk voor extra kosten zoals montage, wachttijden van monteurs, huur van machines etc.

Ons printproces is sterk geautomatiseerd. Het kan zijn dat je bestelling al binnen een paar minuten in behandeling wordt genomen.

Neem dus steeds contact op met ons om te kijken wat we voor je kunnen doen: fuckedup@catchtheeye.be 

 

De volgende producten kun je niet annuleren:

 • Textielframe
 • Spandoekframe
 • Ledframe
 • Beursframe

 

Daarnaast is het niet mogelijk om zelf accessoires te annuleren. Neem in dat geval contact op via bovenstaand e-mailadres.

De levertijd is standaard 5 werkdagen (120 uur). Hierbij is 17u00 de deadline. Bezorg je ons de bestelling via de webshop voor 17u00, dan telt ons systeem deze dag nog mee in de levertijd. Bijvoorbeeld: als je de bestelling op maandag voor 17u00 plaatst, dan ontvang je de bestelling op vrijdag (mits de verzending geen vertraging oploopt bij de pakjesdienst). 

 

Er zijn enkele uitzonderingen die niet binnen de vier werkdagen geleverd kunnen worden: 

 • Lichtbakplaat
 • Rond spandoekframe 
 • Tarp
 • Schoonloopmat
 • MultiTex Pro
 • Gordijnen
 • Polycarbonaat 
 • Sava FR

 

Voor alle bestellingen geldt:

 • Leveringen op werkdagen (ma tem vr) worden gedaan tussen 08:30 en 18:00. 
 • Tijdzendingen en leveringen gebeuren steeds in overleg.
 • Leveringen met buitensporige afmetingen is op aanvraag én gebeurd door een gespecialiseerd transportbedrijf.
 • Bestellingen van een afwijkend materiaal, spoedbestellingen & bestellingen vanaf 50m² kan de levertijd afwijken. Indien dit het geval is, nemen wij onmiddellijk contact op. 
Wij kunnen je bestelling met spoed leveren, maar rekenen hiervoor een extra toeslag per vierkante meter. Voor spoedbestellingen neem je steeds contact op via: hurry@catchtheeye.be

Aan spoedleveringen zijn enkele voorwaarden verbonden: 

 • Een spoedlevering is enkel mogelijk bij bestellingen via de website.
 • Voor 24- en 48-uurs spoedorders kunnen wij geen tijdzending garanderen.
 • In uitzonderlijke gevallen, zoals extreme formaten, hoge aantallen of wanneer onze planning het niet toelaat, is het mogelijk dat wij een spoedbestelling niet binnen de gewenste tijd kunnen leveren. Wij contacteren je hiervoor. 
 • Sommige producten zijn onmogelijk leverbaar binnen de 24u. gezien de productietijd.

 

Mogelijkheden:

 • 24-uurs levering: bestellingen die je op werkdagen voor 16u30 plaatst via de webshop, versturen wij dezelfde dag. 
 • 48-uurs levering: bestellingen die je op werkdagen voor 21u30 plaatst via de webshop, versturen wij één werkdag erna.
 • 72-uurs levering: bestellingen die je op werkdagen voor 21u30 plaatst via de webshop, versturen wij twee werkdagen erna. 

 

Indien je bestelling niet geplaatst werd voor bovenstaande tijdstippen, ook al is dit maar 1 min, markeert ons systeem dat als één werkdag later. 

Er zijn verschillende manieren om je bestelling via Catch the Eye af te rekenen:

 • Bankcontact 
 • CreditCard
 • KBC-app
 • ING-app
Je kunt onze verkoop artikelen binnen de 14 dagen na ontvangst retourneren. Het is helaas niet mogelijk om een geprint product of materiaal te retourneren. 

Voor het terugsturen van een verkoop artikel hanteren we volgende voorwaarden:

 • Het artikel is onbeschadigd
 • Het artikel is compleet
 • Het artikel zit in de originele verpakking en is ongebruikt
 • Het artikel is niet op maakt gemaakt, door jezelf of derden aangepast of gewijzigd.

 

Indien jouw retourzending hieraan voldoet, volg dan deze 4 stappen:

 1. Vul het retourformulier in
 2. Print het ingevulde formulier uit
 3. Voeg het formulier toe aan je retourzending
 4. Verstuur jouw retourzending naar: Schoebroekstraat 38, 3583 Paal-Beringen 

 

Na ontvangst boeken wij het aankoopbedrag exclusief verzendingskosten retour. De kosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening. 

Vaktermen

PANTONE Matching System (PMS) is een kleurensysteem met coderingen. Het is dé standaard voor drukwerk en sign. PANTONE Matching System bevat afspraken tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces over het reproduceren van kleuren. Er zijn +/- 1100 kleuren gedefinieerd door het bedrijf Pantone, met elk een uniek nummer.

Met deze unieke nummers wordt gegarandeerd dat een kleur overal ter wereld exact gelijk is. ‘Matching’ duidt bij digitaal full color print vooral op de doelstelling een kleur zo goed mogelijk te benaderen. We gebruiken de informatie van steunkleuren (Spot colors) als referentie.

 

CMYK staat voor de kleuren Cyaan, Magenta en Yellow. Door de kleuren cyaan, magenta en geel te mengen ontstaat geen zwart, hooguit donkerbruin, daarom is de kleur zwart (K) toegevoegd. Door deze vier kleuren in verschillende doseringen met elkaar te combineren kunnen alle kleuren in het CMYK-spectrum worden nagebootst. Hoe hoger het percentage van een bepaalde kleur, hoe donkerder het resultaat. 

PMS omgezet naar CMYK ziet er op het scherm hetzelfde uit, maar kan wel in een andere kleuruitvoer resulteren. Er is kleurverschil mogelijk als er in een ontwerp een combinatie van vector (PMS) en afbeeldingen (CMYK) toegepast is.

 

RGB staat voor de kleuren Rood, Groen en Blauw. RGB is een zogenaamd additief kleurenmodel waarbij zwart de basis is en kleurcomponenten worden gebruikt om bepaalde kleuren licht toe te voegen. Aangezien het uitgangspunt licht is, creëer je met deze kleurencombinaties vaak heel felle keuren. Wanneer je de kleuren uit het RGB model samenbrengt krijg je wit in tegenstelling tot de subtractieve modellen zoals CMYK waarbij je na het mengen van de kleuren zwart verkrijgt. RGB wordt voornamelijk gebruikt voor digitale toepassingen zoals: computers, tablets, smartphones, televisies,…

CMYK is de kleurcode die onze printer leest. Uit cyaan, magenta, geel & zwart mengt hij de juiste kleuren uit jouw ontwerp.

De kleur die jij op je beeldscherm (RGB) ziet is dus niet exact de kleur die je zal zien op je geprinte product. De kleur op de print zal minder fel (fletser) overkomen, hou hier rekening mee. 

DPI staat voor ‘dots per inch’. Met DPI wordt de resolutie van een in- of uitvoer-apparaat aangeduid (bijvoorbeeld een scanner of een printer). In het geval van een printer geeft dit het aantal dots (inkt- of rasterpuntjes) per inch aan dat op die specifieke printer afgedrukt kan worden.

Hoe hoger de DPI, hoe hoger de resolutie en hoe scherper én duidelijker jouw afbeelding of ontwerp

Je kunt je prints in verschillende vormen laten snijden, dit noemen we contour snijden. Hierbij geeft de cutcontour in je bestand aan waar wij jouw ontwerp gaan insnijden.

Wanneer stickers voorzien zijn van een kisscut, maken wij een lichte insnijding in het klevende deel van de sticker. Op deze manier maak je de sticker makkelijk los van het niet-klevende deel van de sticker, de backing. 

Witprint is een techniek waarbij zowel full color als witte inkt wordt toegepast of enkel witte inkt. Dankzij deze printtechniek kan je verschillende effecten creëren. 

 

100% white

De printer brengt één laag witte inkt aan.

Resultaat: Een witte print, waarin gevarieerd kan worden met percentages

 

200% white

De printer brengt twee lagen witte inkt aan.

Resultaat: Een dekkende witte print die gematigd lichtdoorlatend is, maar niet block-out. Hierin kan je variëren met percentages, maar omdat we de lagen witte inkt 2x printen worden deze verdubbeld. 

 

Full color + 100% white

De printer brengt één laag full color en één laag witte inkt aan.

Resultaat: Een dichtere dekking en de kleuren komen beter uit op een transparante of donkere ondergrond.

 

Full color + 200% white

De printer brengt twee lagen full color inkt aan, met daartussenin een volledige laag witte inkt over het volledige paneel.

Resultaat: Een dichtere dekking en de kleuren komen beter uit op een transparante of donkere ondergrond zonder block-out effect.

De printer combineert een percentage full color met een percentage wit waardoor de look van zandstraalfolie wordt benaderd (ookwel Etched Glass, Dusted of Frosted genoemd).

De printer brengt twee lagen full color inkt aan met daartussenin een volledige laag witte inkt over het volledige paneel. Bij onze folies kan je kiezen uit “volledig opvullen met wit”, “wit toepassen waar kleur aanwezig is” of “wit aangegeven met steunkleur white”.

Resultaat: een perfecte uitstraling, zowel overdag als ‘s nachts (verlicht, backlight).

De printer brengt één laag full color en één laag zwarte inkt aan, met daartussenin twee lagen witte inkt. Elke laag heeft uitsparingen in een stippenpatroon. 

Resultaat: De print is aan één zijde doorzichtig, aan de andere zijde is een print zichtbaar.

Opmaak & bestanden

De minimale resolutie die wij hanteren is doorgaans 300 dpi. Voor large format printing is 150 dpi normaal voldoende. Deze dots per inch gelden voor bestanden op ware grootte. Hou er rekening mee dat hoe groter je een bestand wil maken, hoe lager de resolutie wordt. 

Tips voor een optimaal resultaat.

 • Productiebestanden lever je bij voorkeur aan in PDF of eventueel in JPG. Het is niet mogelijk om je productiebestanden te uploaden in TIF, PSD, PSB, AI of EPS. 
 • Voor bijna alle afwerkingen geldt 1 cm afloop met uitzondering van
  • Canvasdoek: voor een 18mm frame is de afloop 30mm aan elke zijde. Voor een frame van 38 mm is de afloop 45mm aan elke zijde. 
  • Papier drukwerk: 3mm aan iedere zijde
  • Template bestaden: gebruik aangegeven afloop in template 
 • Lever bestanden steeds aan ZONDER snijtekens met uitzondering. 
 • Voer geen bewerkingen uit in Acrobat, maar steeds in opmaaksoftware zoals Illustrator of Photoshop.
 • Lever geen versleutelde pdf bestanden aan.

 

Lettertypes & contouren

Zet tekst altijd om naar contouren. Zo voorkom je fouten in je print en kunnen wij de bestanden openen om te dubbelchecken en/of te bewerken indien nodig.

 

Lagen in de PDF

Vlak bestanden af en verwijder zichtbare of verborgen lagen. Werken met lagen is handig tijdens de opmaak, maar maakt bestanden onnodig groot. Indien je de verborgen of onzichtbare lagen niet verwijdert, bestaat de kans dat deze toch geprint worden. 

 

Overdruk & transparanties

In onze software worden vullingen/lijn overdruk herkend en gesimuleerd. Kleuren van overlappende objecten met overdruk worden bij elkaar opgeteld. Hierdoor ontstaat een nieuwe kleuropbouw. Wit als proceskleur (CMYK 0 0 0 0) op overdruk, wordt niet zichtbaar. Deze softwarefunctie dient vooral voor de herkenning van steunkleuren, zoals witprint onder/boven de full color objecten.

Tips:

 • Vink “overdruk simuleren” in het uitvoervoorbeeld in Adobe Acrobat aan om het effect van overdruk & transparantie te controleren.
 • In Adobe Illustrator controleer je het effect onder “weergave – voorvertoning overdruk”. 
 • We raden je aan om niet met transparantie te werken. Doe je dit wel, vlak je bestand dan altijd af om ongewenste resultaten te voorkomen.

 

Je kunt je prints in verschillende vormen laten snijden, dit noemen we contour snijden. Hierbij geeft de cutcontour in je bestand aan waar wij jouw ontwerp gaan insnijden.

 

Een cutcontour maak je in Illustrator 3 eenvoudige stappen: 

 1. Teken een aaneensluitende vorm op je tekengebied. Geef deze een willekeurige lijnkleur, zonder vulling.
 2. Ga naar je kleurenmenu (rechts boven) en kies voor “Create New Swatch / Nieuw staal maken” 
 3. Er verschijnt een pop-up venster met de titel “New Swatch / Nieuw Staal”. Deze geef je de naam “Cutcontour”, bij type kies je voor “Spot Color / Steunkleur”. Bij kleurmodus kies je voor CMYK met: C 0% – M 100% – Y 0% – K 0%. Klik op OK

 

Tips voor de cutcontour in jouw productiebestand:

 • Gebruik niet de naam Cut contour, maar enkel Cutcontour in je bestand. Anders kan deze een foutmelding geven in de uploader.
 • Plaats de cutcontour nooit buiten een tekengebied of in de afloopzone. 
 • Zorg voor afloop buiten je cutcontour, zo voorkom je witte randen tijdens het snijden. 
 • Zorg ervoor dat de cutcontour steeds 100% dekking heeft.
 • Zet de uitlijning van je cutcontour altijd in het midden, bij uitlijning naar binnen of buiten geeft ons systeem een foutmelding voor productie.
 • Lever per tekengebied één sluitende contour aan. Een ontwerp aanleveren met meerdere contouren is alleen mogelijk: freesletters, stickervellen & vinylstickers met kisscut afwerking. 
 • Plaats je cutcontour in een aparte laag (bovenste laag)Afhankelijk van het formaat, aantal en rolwikkeling, geeft onze webshop het aantal stickers per rol én het totaal aantal stickers aan.

Voorbeeld: Je kunt 10 rollen bestellen, dus is het mogelijk om 10 verschillende bestanden te uploaden. Per rol krijg je dus één ontwerp of je bestelt 10 rollen van eenzelfde ontwerp. 

Hou rekening met een afloop van 10 mm aan iedere zijde.

Je kan stickervellen op 2 manieren bestellen.

 

Stickers op vel

Een stickervel heeft een vast formaat van 33,3 x 30 cm. Wij plaatsen jouw sticker (max 30 cm) in een zo goed mogelijk patroon om er het maximale uit te halen. Het aantal stickers per vel is dus afhankelijk van de afmeting van jouw sticker. Jij hoeft alleen het formaat van de sticker in te vullen en aan te geven hoeveel stickers je wil. Je levert dus één bestand aan met één cutcontour.

 

Stickervellen eigen formaat

Hier bepaal jij zelf het formaat en de indeling van het vel. Het maximale formaat is 21 x 30 cm. Tijdens je bestelling kies jij het formaat van het stickervel & het aantal vellen dat je wil bestellen. In dit ontwerp kan je meerdere cutcontouren verwerken. Hou hierbij rekening met een minimale afstand van 2 mm tussen de verschillende cutcontouren. 

 

Tips:
 • Hou rekening met een afloop van 10 mm aan iedere zijde. 
 • Kies in de uploaden voor de optie “spiegelbeeld” bij transparante stickers die je aan de binnenzijde van een raam plakt en waarbij de print aan de buitenkant leesbaar moet zijn.
 • Wil je een transparante sticker met een witte print? Kies dan voor de optie “full color met 100% wit” en lever de witte delen in je bestand aan met de steunkleur “white”.

 

Afhankelijk van welke optie je kiest, vind je hieronder hoe je de bestanden kan opmaken. 


Plaatsing witte inkt: Volledig opvullen met wit

Bij deze optie hoef je geen wit aan te geven in je bestand. Je levert gewoon een full color ontwerp aan. Wij printen een witte laag over het volledige oppervlak, over of onder de full color print. 


Plaatsing witte inkt: Wit toepassen waar kleur aanwezig is

Bij deze optie hoef je geen wit aan te geven in je bestand. Je levert gewoon een full color ontwerp aan er er wordt automatisch wit geprint waar full color wordt gelezen. We raden deze optie enkel aan bij vectoren. 

Afbeeldingen opgebouwd uit pixels hebben een bepaalde transparantie / lichtere pixels in de overgang van de full color naar de witte / transparante delen. Over of onder deze lichtere delen wordt wél de volle 100 of 200% wit geprint. Dit zorgt voor een zichtbare, harde witte rand om je full color delen. 

Geef je witte delen in je bestand aan met een minimale dekking van 6% yellow. Zo leest ons systeem dit ook als een kleur en zal hier ook wit geprint worden. Bij minder dan 6% dekking zal de kleur niet uitgelezen worden en het transparant blijven. 


Plaatsing witte inkt: Wit aangegeven met steunkleur White

Bij deze optie is het van belang dat je elk onderdeel met witprint aangeeft met een steunkleur / spot color “White”

Selecteer in je ontwerp de onderdelen die wit geprint moeten worden en geef ze een willekeurige kleur (bijvoorbeeld C 100% – M 0% – Y 0% – K 0%). Kies via het menu in je venster “stalen / swatches” voor “Nieuw staal”. Er verschijnt een pop-up venster waarin je de naam van het staal wijzigt in “White” en het kleurtype wijzigt in “Steunkleur / Spot color”. Ondanks de opvallende kleur, printen we deze wit. 

 

Tips: 
 • bestaat je opmaak uit twee lagen (full color & white) over elkaar? Geef de bovenste laag dan het kenmerk “vulling overdrukken”. Op deze manier worden beide lagen gelezen door ons systeem. 
 • Is jouw full color laat heel complex? Leg dan je “White” laag boven en zet deze op overdruk. Deze opbouw van het bestand heeft geen invloed op de volgorde van printen, die wordt namelijk gebaseerd op de specificaties die jij invoert bij het bestellen.

 

Het zandstraal-effect creëer je door 25% zwart met 25% wit te combineren. Hieronder vind je 6 manieren om een bestand op te maken met zandstraal-effect. 


Volledig opvullen met zandstraal-effect

Heb je een full color bestand en wil je de gehele achtergrond in zandstraal-effect? Dan maak je het bestand op in 3 lagen, maar maakt géén lagen aan in je venster “lagen”. 

 • Laag 1 – onderste laag: 25% zwart over het gehele oppervlak.
 • Laag 2 – midden: steunkleur “White” over volledige oppervlak (vulling overdruk).
 • Laag 3 – boven: full color. 

Wil je ook achter je full color delen 25% “White” toepassen? Wissel dan laag 2 & 3 om.


Objecten, teksten & logo in zandstraal kleur

Je maakt het bestand op in 2 lagen, maar maakt géén lagen aan in je venster “lagen”.

 • Laag 1 – onderaan: objecten, teksten of logo, gevuld met 25% zwart.
 • Laag 2 – bovenaan: objecten, teksten of logo, gevuld met 25% steunkleur “White” (vulling overdruk). Plaats deze op exact de 25% zwarte delen.


Objecten, teksten, logo diapositief / glashelder

Je maakt het bestand op in 3 lagen, maar maakt géén lagen aan in je venster “lagen”

 • Laag 1 – onderaan: 25% zwart over het volledige oppervlak
 • Laag 2 – midden: steunkleur “White” over het volledige oppervlak (vulling overdruk).
 • Laag 3 – bovenaan: objecten, teksten of logo in C 0% – M 0% – Y 0% – K 0%. 

 

Full color afbeeldingen met een zandstraal-effect.

Lever bij deze optie een full color bestand aan. Wij voegen hier tijdens het printen een zandstraal-effect aan toe. 


Verschillende tinten zandstraal-effect

Het zandstraal-effect creëren we door 25% zwart met 25% wit te combineren. Varieer hierin met percentages en eventuele kleuren.


Gehele print zandstraal-effect met dekkende objecten

Je maakt het bestand op in 4 lagen, maar maakt geen lagen aan in het venster “lagen”

 • Laag 1 – onderaan: 25% zwart over het volledige oppervlak.
 • Laag 2: 25% steunkleur (white) over het volledige oppervlak (vulling overdruk).
 • Laag 3: objecten, teksten of logo in full color.
 • Laag 4 – bovenaan: objecten, teksten of logo in steunkleur “White” (vulling overdruk). Plaats deze exact op de full color delen.Zwart is niet altijd “gewoon” zwart, maar kent veel variaties. 

Voor digitaal printen gebruik je in de meeste ontwerpen vaak standaard de CMYK-verhouding C 0% – M 0% – Y 0% – 100%, maar dit geeft niet altijd het gewenste effect. Hiervoor kan je het percentage van de drie andere kleuren verhogen om een dieper zwart te creëren. 

 

 • Standaard zwart: C 0% – M 0% – Y 0% – K 100%
 • Diep zwart: C 63% – M 52% – Y 51% – K 100%
 • Koel zwart – zwart met een lichte blauwtint: C 60% – M 0% – Y 0% – K 100%
 • Warm zwart – zwart met een lichte roodtint: C 0% – M 60% – Y 30% – K 100%
 • Designer zwart – een donker, enigszins koel, zwart: C 70% – M 50% – Y 30% – K 100%

 

Insnijden

Met een recht bewegend mes snijden we het materiaal in. Je geeft dit aan met de steunkleur “CutcontourScore”.

 

V-vorm

Met een schuin bewegend mes snijden we in V-vorm. Aan beide zijde snijden we in 45°, zodat de hoek 90° is. V-vorm snijden gaat niet door de volledige plaat, de onderste laag blijft over waardoor je de plaat kan vouwen. Plaats hiervoor een losse lijn in je ontwerp. De lijn is het middelpunt van de V-vorm, de hoek sluit dus aan als de plaat 90° gevouwen wordt. Je geeft een V-vorm aan met de steunkleur “CutcontourVcut”

 

Snijden tot de backing

Met een mes snijden we tot aan de backing (niet klevende deel van een sticker). Je geeft dit aan met de standaard steunkleur ‘CutcontourKiss”

 

Verbindingen bij panelen

Je kan panelen met elkaar verbinden door sleuven en nokjes. Maak in paneel 1 een sleuf van bovenzijde tot halverwege en in paneel 2 een sleuf van de onderzijde tot halverwege. Op deze manier kan je de panelen in elkaar schuiven. Deze manier is geschikt voor: Re-board, Displaykarton & forex. 

 

Voetjes

Met driehoekige of halfronde voetjes plaats je Re-board panelen vrijstaand. Op deze manier steken de voetjes aan de voor- en achterzijde uit. Bepaal het formaat van de voetjes naar eigen inzicht aan de hand van het gekozen formaat (opstaand paneel), de vorm & de toepassing. Als je voetjes wil gebruiken maak je net zoals bij de verbindingen 1 sleufje onderaan in de plaat & 1 sleufje in de voetjes. 

 

Wil je een bepaalde vorm, logo of tekst uitgespaard hebben? Zorg er dan voor dat er op het netto formaat (rondom het geheel) een cutcontour zit. Op deze manier ontvang jij alles wat tussen de buitencontour en de contour van je vorm, tekst of logo zit. Bij het bestellen van een mal voer je de buitenste maten in.

Boorgaten via het keuzemenu

In een van de laatste stappen van het bestelproces kan je “boorgaten” aanduiden in het keuzemenu. Als je hiervoor kiest heb je standaard 2 mogelijkheden: in elke hoek of in de bovenhoeken. De grootte van de boorgaten en de gewenste afstand tot de rand kan je zelf invullen. 

Hierbij is de minimale diameter van een boorgat 5 mm, met uitzondering van Multiplex, Plexiglas & forex (5 & 10 mm) is de minimale diameter van het boorgat 7 mm. Wil je graag afstandshouders gebruiken? Dan moet je rekening houden met een boorgat van 10 mm. 

Voor de afstand tot de rand hou je rekening met het middelpunt van het boorgat. Kies je voor een “hartmaat” van 3 cm, dan staat het middelpunt van je boorgat op exact 3 cm van de rand.

 

Boorgaten aangeven in het bestand

Indien je graag zelf de positie en de grootte van de boorgaten wil bepalen, maak je een cutcontour aan in je ontwerp. Indien je een dubbelzijdig geprint product wil bestellen is het voldoende om de boorgaten enkel aan de voorkant te plaatsen. Dus niet op beide zijden. 

Hou er rekening mee dat de minimale diameter 5 mm is & de maximale afmeting van het boorgat 25 mm bedraagt. Indien je kiest voor afstandshouders is de diameter 10 mm, bij zuignappen is dit 5 mm. Geef de cutcontour geen vulkleur.

 

Ringstippen via het keuzemenu

Kies uit een van de standaardopties. 

Ringstippen in het bestand

Indien je een afwijkende tussenruimte wenst lever je de ringstippen aan in je productiebestand. Gebruik hiervoor deze ringstip: ringbestand.pdf 

Let erop dat het hart van de ringstip 2 cm van de rand staat. Indien je een dubbelzijdig geprint product wil bestellen is het voldoende om de ringstippen enkel aan de voorkant te plaatsen. Dus niet op beide zijden. 

Hou rekening met het volgende: 

 • Zorg dat het ontwerp gecentreerd in het tekengebied staat en voor- en achterzijde op elkaar passen. 
 • Kies je voor een cutcontour? Voeg deze dan toe op één van de zijdes, dus niet op beide. 
 • Hou er rekening mee dat de achterzijde verticaal gespiegeld is tov de voorzijde. 
 • Lever per onderdeel een apart bestand aan. Wij combineren de delen in speciale software. 
 • Bij een dubbelzijdige print kan het voorkomen dat voor- en achterkant niet exact op elkaar passen. Dit kan met enkele millimeters afwijken. Dit kan volgens onderstaand rekenmodel

 1. Meet de diameter van de de buis. Vermenigvuldig de diameter met 3,14
 2. Tel hierbij + 2 cm
 3. Deel deze uitkomst door 2.

 

Deze uitkomst rond je af naar boven. Het resultaat is een optimale platte tunnelmaat. 

Je hoeft naast de standaard afloop van 10 mm geen rekening te houden met extra afloop voor de tunnels. Deze ruimte voegt ons systeem automatisch toe. Zorg ervoor dat teksten en/of logo’s minimaal 2 cm van de tunnel staan. 

 

De variable data kan op 3 manieren worden aangeleverd: CSV, XLS en XLSX. Dit printen we standaard in het zwart op de etiketten. Je kan voor deze etiketten kiezen uit onderstaande lettertypes:

 • Arial
 • Calabri
 • Cambria
 • Candara
 • Comic Sans MS
 • Consolas
 • Constantia
 • Corbel
 • Courier New
 • Georgia
 • Palatino Linotype
 • Segoe UI
 • Tahoma
 • Times New Roman
 • Trebuchet MS
 • Verdana

 

Variabele tekst

Voor 1000 etiketten zijn er dus 1000 rijen met data nodig. Op de eerste rij in je databestand geeft je per kolom de naam van je variabele aan. Let erop dat je geen spaties, streepjes of andere tekst in de bovenste rij zet én dat er geen lege cellen in de rijen voor komen. 

 

Data plaatsen

In het ontwerp waarin de variabele data moeten komen reserveer je ruimte voor deze data. De data kan bestaan uit een enkele tekstregel of uit meerdere tekstregels. Ga als volgt te werk:

 1. Voeg een tekstvlak in
 2. Plaats de variabele data in het tekstvak tussen dubbele angle brackets: <<naamvariabele>>

 

De naam in de kolom moet overeenkomen met de naam tussen de angle brackets in je bestand. Bijvoorbeeld. Je hebt een kolom productnaam en een kolom prijs. Dan moet jij in je ontwerp <<productnaam>> toevoegen op de plaats waar jij de productnaam wil zien staan & <<prijs>> waar je de prijs wil zien staan. Daarna kan je het ontwerp & het databestand in 5 stappen uploaden op onze website:

Hulp nodig of niet gevonden wat je zocht?

We staan voor je klaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00

chatten

Antwoord binnen enkele minuten

bellen

Direct antwoord

mailen

Antwoord binnen één werkdag