Printtechnieken

In dit artikel nemen we je graag mee doorheen onze verschillende printtechnieken! Met een korte uitleg van het productieproces ontdek je welke techniek we voor welke toepassing gebruiken.

UV-print

Tijdens het printen zorgt ultra violet licht voor een directe verharding van de inkten. Hierdoor is het mogelijk om op bijna iedere ondergrond te printen, dus ook rechtstreeks op een paneel.

We creëren als het ware een chemische reactie met behulp van hoge intensiteit uv-licht. Hierbij veranderen we de vloeibare substantie van inkt in een vaste substantie. UV-inkt geeft een zijde glans uitstraling aan je print in een korreligere structuur. Bovendien zorgt deze printtechniek voor een mooi contrast en zeer levendige uitstraling.

UV-print heeft een sterke hechting waardoor je het bijna op alle materialen kan toepassen. De meest voorkomende zijn: dibond, forex, evacast, kanaalplaat, plexiglas, doeken & banners,…

Sublimatie

In sublimatie drukwerk “bakken” we je print als het ware in de oppervlakte van het materiaal zelf. We brengen de verf onder hoge druk en hoge temperatuur aan op het te bedrukken materiaal. We printen de verf dus niet op het oppervlak, maar de verf hecht zich aan de vezels van het materiaal. Dit resulteert in een heldere, full-color print die kras- en was bestendig is.

Sublimatie wordt veel gebruikt voor het personaliseren van polyester banners.

Pigment inkt op waterbasis

Digitaal drukken op textiel doen we met pigment inkten op waterbasis. Aangezien de pigment inkten een buitengewoon hoge lichtechtheidswaarden garanderen mag je zeker zijn van een levendig knallende print!

Onze textiel doeken: mezo, katoen, kendal,… printen we op deze manier.

Latexprint

Latexprint is een hoogwaardige druktechnologie. Deze techniek maakt gebruik van inkt op waterbasis en brengt als het ware een laagje aan op het printmateriaal waardoor het resultaat zeer stabiel en waterdicht is. Deze manier van printen is milieuvriendelijker dan UV-print

De kleuren zijn intens en realistisch waardoor de beeldkwaliteit haarscherp is. Latexprint is geschikt voor vlakke en gebogen oppervlakten. Het “laagje” zorgt ervoor dat je print flexibel blijft en niet gaat brokkelen. Deze printtechniek gebruiken we voor: canvasdoeken, zelfklevende folies, lichtbakposters,…

LEP-technologie

Digitaal drukken doen wij met LEP technologie. Een krachtige printtechniek die inktdeeltjes met een snelheid tot 120 strekkende meter per minuut overbrengt op een digitale plaat. Hier maken we gebruik van een rubberdoek om de inkt over te brengen. Het rubberdoek wordt verwarmt waardoor de deeltjes smelten en een glad laagje vormen. Het beeld op het rubberdoek wordt na direct contact overgebracht op de ondergrond.

De LEP technolgie is ontworpen met het oog op de kringloopeconomie en milieuvriendelijk printen met een maximale productiviteit.

Deze technologie zetten we vooral in voor kleiner drukwerk: kleinere stickers, kleine posters, papieren placemats, uitnodigingen, wenskaartjes, visitekaartjes,….