Direct printen op plaat of print op folie?

print op folie print op plaat

Hoe maak ik de beste keuze?

De meeste plaatmaterialen zijn geschikt om rechtstreeks op de plaat te kunnen printen, maar bij Dibond®, Forex® & HPL kan je er voor kiezen om te printen op folie. Afhankelijk van de toepassing waarvoor jij het paneel nodig hebt maak je hierin een keuze.

Print to plate

Rechtstreeks printen op de plaat is doorgaans goedkoper, deels omdat de productietijd korter is en deels omdat folie een extra materiaal is bovenop het paneel zelf. Deze manier van printen gebruiken we vaak voor presentaties of tijdelijke toepassingen. Afhankelijk van het plaatmateriaal is deze printtechniek geschikt voor indoor en outdoor gebruik. Vanzelfsprekend zal de kleur langer optimaal blijven indien er geen tot zeer weinig natuurlijk licht/zon invalt op het paneel. Direct printen op de plaat is doorgaans gevoeliger voor beschadiging aangezien over de print geen beschermende laminaat zit.

Print op folie

Wij printen jouw ontwerp op een folie die we daarna op het paneel bevestigen. Deze oplossing is duurder, maar heeft heel wat voordelen. Eerst en vooral is je ontwerp beter beschermd door een laag matte of glanzende laminaat én komt de resolutie van je beeld beter tot zijn recht. Wanneer je het ontwerp graag wisselt, moet je enkel de folie opnieuw bestellen en dus niet de volledige plaat. Print op folie is beter beschermd tegen een natuurlijke lichtinval, maar alles is natuurlijk afhankelijk van waar je het paneel bevestigd. Vanzelfsprekend verkleurd een paneel waar weinig zonlicht op invalt minder snel dan een paneel dat in de volle zon hangt. Laat je dus zeker niets wijsmaken.