Monomeer folies zijn goedkoper dan polymeer folies. Dat kopt. Het verschil zit ‘m in de samenstelling van deze materialen. Je kan enkel de beste selectie maken als je een antwoord hebt op deze drie vragen:
Monomeer en polymeer zijn gewalste folies. Deze worden letterlijk tot een bepaalde dikte gewalst. Dit in tegenstelling tot de gegoten folies. Hierbij wordt de vloeibare grondstof op een ondergrond gegoten. Het grootste verschil merk je in het eindproduct. Monomeer en polymeer folies kunnen na het plakken nog wat krimpen. Waarbij monomeer meer kan krimpen dan polymeerfolie. Dit in tegenstelling tot onze gegoten folies. Hierbij werd bij de productie gebruik gemaakt van de zwaartekracht waardoor deze niet de neiging hebben tot krimpen.
Gewalste monomeer is zeer geschikt voor indoor toepassingen, maar je kan het ook buiten gebruiken. Het belangrijkste kenmerk is hierbij: tijdelijk gebruik op vlakke ondergronden zoals een paneel, een deur of een raam. Onze folies:
3M IJ20
Avery MPI 3001
Orajet 3162
Net als monomeer folie kan je polymeer folie zowel binnen als buiten gebruiken maar polymeer gaat over het algemeen langer mee. Deze plak je eveneens op vlakke ondergronden of over licht gebogen oppervlakte. Let wel op! Het is niet mogelijk om in een holling te föhnen. Onze folies:
3M IJ40
Avery MPI 2000
Orajet 3651
Om 3D objecten te plakken of te wrappen gebruik je een cast of gegoten folie. Deze folie is uiterst geschikt voor gebogen ondergronden of klinknagels. Dit komt door de uitrekbaarheid van de folies:
3M 480
3M IJ180
Avery MPI 1105
Avery MPI 1104
© 2022 – Catch The Eye – Alle rechten voorbehouden